צילום בשידור חי הוא אחד הז'אנרים המרגשים והמרגשים ביותר של צילום שקיימים. צילום הופעות חיות מגיע עם מצבים של תאורה נמוכה, תנועה מהירה, אי-חיזוי וזמן צילום מוגבל. אלמנטים אלה הופכים קבלת תמונות איכותיות לקשות, אך לא בלתי אפשריות.
צילום הופעות חיות הוא מסע ריגוש מהנה ומהנה של אקשן מתחילתו ועד סופו. ואז, כדי להתבלט מהמתחרים, זו עבודה קשה עוד יותר בעיבוד תמונות לאחר מכן.
אם זה נשמע לך מושך, הנה כמה תובנות שלמדתי בתוכניות יריות. נעבור על הכל, מציוד ועד לעיבוד שלאחר כך שתוכל להתחיל חזק עם צילום הופעות חיות.
1. להבין איך להשיג את ההופעות הגדולות ביותר
עם צילום הופעות חי, אתה רוצה לצלם את ההופעות הגדולות ביותר ובסופו של דבר לקבל תשלום על כך. אתה עושה את זה על ידי שיש לך תיק שלא ניתן לסרב לו. ואתה מקבל את זה על ידי אמירת 'כן' לכמה שיותר הופעות בהתחלה. רוב המופעים הללו יהיו בהתחלה תמורת מעט כסף.
ככה זה. האלטרנטיבה היא לומר 'לא' לכל ההופעות שאינן משלמות. ואם תעשה את זה, לא תצלם הרבה תוכניות בכלל. צלם כמה שיותר תוכניות, לעתים קרובות ככל שתוכל. מופעים קטנים מובילים למופעים גדולים יותר שמובילים למופעים גדולים עוד יותר. ואם התמונות שלך באמת בולטות, הזדמנויות תשלום יתחילו להגיע בדרך שלך.

2. קבל את ציוד המצלמה הטוב ביותר שאתה יכול להרשות לעצמך
ציוד הצילום ה"טוב ביותר", הוא כל מה שיש לך איתך בכל רגע נתון. בימינו אפשר תמונות נהדרות עם טלפונים סלולריים. יותר מדי צלמים מבלים יותר מדי זמן בכתיבה ובדיבור על ציוד. בסופו של דבר הם מבלים זמן קצר מדי בצילומים. ציוד לא עושה אותך טוב. שעות בילה בירי לעשות. עם זאת, אתה צריך לדעת את היסודות על הסוגים השונים ואיכות הציוד בחוץ. השקיעו פרק זמן סביר בבלוגי צילום וב-YouTube כדי להתחיל.
אנו ממליצים גם לקרוא ביקורות על מוצרים שאינם ממומנים כדי לראות מה אנשים אומרים על מצלמות ועדשות שונות. קבע מה אתה יכול להרשות לעצמך, אבל התחל בצניעות והתקדם ככל שהמיומנות שלך תגדל. עדשות מהירות הן ההשקעה הטובה ביותר שתוכל לעשות בעת צילום קונצרטים.
3. הופעות חיות עם אמנים מקומיים
כשאתה מתחיל בצילום מוזיקה חיה או בהופעות חיות, אתה צריך ללמוד ברמה המקומית. זה המקום שבו אתה תעשה את הטעויות שאתה לא יכול להרשות לעצמך לעשות כאשר אתה מצלם אקטים גדולים יותר מאוחר יותר. לעתים קרובות, יש לך רק שניות, או אפילו שברירי שניות, כדי לקבל את הצילומים שיכולים להימשך כל החיים. אתה לא יכול להרשות לעצמך לחשוב על חשיפה וטכניקות מיקוד ברגע, כאשר ההימור גבוה.
שאל עם אמנים מקומיים, וצאי לצלם הרבה מופעים באזור שלך. 99% מהמקרים הלהקות והמארחים ישמחו לקבל אותך שם. הם רוצים וצריכים תמונות איכותיות לקידום ולשימוש שלהם במדיה החברתית. התחבר למוזיקה מקומית ותכניות עיתונים, מגזינים, אתרי אינטרנט, אירועים ותחנות רדיו כדי לדעת מי מצלם מתי ואיפה. שלח להם מיילים והודעות מיידיות ברשתות החברתיות. ספר להם מי אתה ומה אתה עושה. שלח קישורים לאתרים שלך שמציגים את העבודה שלך. בקשו לצלם הופעות ואירועים. אם מתעלמים ממך (זה קורה לעתים קרובות), קדימה, תופיע ובקש לירות. הדבר הגרוע ביותר שהם יכולים לומר הוא לא. לעתים קרובות מאוד תיכנס ותקבל גישה לצלם את התוכנית.
שוב, אמור 'כן' לצילום כמה שיותר תוכניות בהתחלה. התחבר עם מגזיני מוזיקה מקוונים ואתרי מופעים כדי לקחת את הגישה והצילום שלך לשלב הבא. היכולת לכתוב היטב עוזרת. דרך נקודות מכירה אלה, תוכל לקבל גישה למופעים גדולים יותר ולמופעים לאומיים לצילום. ככל שרשימת התוכניות שצילמת ארוכה יותר, כך תצטרכו יותר אפשרויות לצלם יותר תוכניות, עם אמנים גדולים יותר בעתיד.
4. היה ה"מקצוען" הטוב ביותר ב"בור"
בין אם במקום יש "בור" אמיתי או לא, לעתים קרובות אתה תעבוד ממש ליד וליד צלמי הופעות חיות אחרות. להיות מקצוען בהקשר זה חיוני להצלחתך בטווח הארוך. זהו תחום כל כך חשוב שיכול להביא לך הופעות, או לעלות לך הרבה זמן. צילום "נימוס מקצועי" נתבע על ידי רבים, אך לא מופגן לעתים קרובות מניסיוני. זה ברור כשהוא נוכח. וברור כשזה לא.
להיות "מקצוען בבור" אומר שאתה לא מפריע בכוונה בדרכם של אחרים בזמן הירי. זה אומר שאתה בדרך כלל נעים ונוח. זה אומר שאתה אדיב וחולק את השטח המצומצם שיש לך עם יורים אחרים שעושים את אותה עבודה. אתה צריך להיות אסרטיבי, אבל לא אגרסיבי בעת צילום תוכניות. אתם חולקים חללים קטנים לפרק זמן קצר, תחת לחץ. אנשים יכולים להיות מוזרים במצבים האלה. אל תהיה אחד מהם. הנימוס המקצועי שלך צריך להתרחב גם למארגני אירועים, סאונד, אור ואנשי צוות אחרים. פעמים רבות, תראה את האנשים האלה שוב. אתה רוצה וצריך להיות בקשר טוב עם האנשים האלה.
5. צלם תמיד ב-RAW
צילום בפורמט RAW (ללא קשר למותג המצלמה) הוא הכרחי אם אתה רציני לגבי צילום הופעות חיות. המצבים המהירים ובעלי תאורה חלשה שאתה מתמודד עם צילום תערוכות דורשים ממך גמישות רבה ככל האפשר שלאחר העיבוד. לצילום ב-JPG יש את היתרונות שלו, והוא מתאים לכמה ז'אנרים של צילום, אבל לא לצילום הופעות חיות.

צלם סצנה זהה גם ב-JPG וגם ב-RAW. לאחר מכן משוך את שתי התמונות למעלה בתוכנת העיבוד שלאחר מכן. אתה יכול להשתמש ב-Adobe Lightroom, ב-Photoshop ובכמה תוכניות אחרות בזרימת העבודה. כעת נסו על ידי הזזת פיידרים והגדרות התאמה בכל תמונה. אתה תראה במהירות כמה "מקום" נוסף יש לך לעבד את התמונות שלך בפורמט RAW לא דחוס. זה יעזור לך לעשות צילומים בלתי שמישים אחרת (בשל צורכי חשיפה), שמישים.
אפילו היורים הטובים ביותר שם בחוץ לפעמים לוכדים רגעים נהדרים שקצת נגמרו, או נחשפים פחות. עיבוד שלאחר ב-RAW יכול לתקן זאת במהירות ובקלות.
6. חשיפה, מיקוד ורגעים. בסדר הזה
ישנם שלושה תחומים מרכזיים שכדאי לאפס עליהם עבור כל ז'אנר הצילום, אבל במיוחד בצילום מוזיקה חיה. התייחס לשלושת התחומים הללו בסדר החשיבות הבא:
חשיפה
ללא חשיפה נכונה, לעולם לא תוכל להשיג מיקוד ברור של הנושא/ים שלך. כאשר חשוך בצילום חי (ולעיתים קרובות זה קורה), עליך להגדיר את המצלמה שלך לפצות. אבל אפילו המצלמות והעדשות הטובות ביותר יתקשו להתמקד אם הסצנה לא תיחשף כראוי. זה קריטי להבין את הניואנסים של החשיפה. השגת השילוב המושלם של מהירות צמצם, צמצם ו-ISO בהגדרות של הופעות חיות היא הצעד הראשון לצילום תמונות של מופעים חיים בלתי נשכחים.
מוֹקֵד
זה הכל בצילום. ללא תמונה ממוקדת, לא משנה כמה היא חשופה או מורכבת בצורה מושלמת, התמונה אינה שמישה. ניתן לתקן קומפוזיציה עם חשיפה יתר/מתחת, לא מושלמת וכו' בפוסט. צילומים לא ממוקדים לא. הבנת מצבי המיקוד האוטומטי של המצלמה שלך וכיצד פועל המיקוד הידני חיונית לפני שאתה מצלם את התוכנית הראשונה שלך.
רגעים
התמונות הגדולות ביותר לוכדות את הרגעים הגדולים ביותר. זה נכון לכל ז'אנר צילום. אתה צריך להיות מסוגל לצפות רגעים כדי להיות נהדר בצילום קונצרטים. רגעים גדולים יכולים להיות שילוב כלשהו של הבעות פנים, תנוחת גוף, קרבה לאנשים, מקומות או דברים אחרים. או שהם עשויים להכיל תאורה מעניינת, או רגשות מובעים למשל. אתה גם צריך לשים לב לזוויות הצילום שלך ולפרספקטיבה. האם אתה נמוך מספיק? רחב מספיק? מספיק קרוב? מה המיקום היחסי שלך ביחס לזריקה שלפניך? האם אתה יכול לקבל רגע מעניין יותר על ידי תנועה לאן או איך ממוקמת המצלמה שלך? האם אתה יכול לעורר עניין מהנבדק שלך לעסוק איתך תוך כדי זריקה מיוחדת במינה?
תחשוב איפה אתה צריך להיות לרגע הבא. אתה יודע שתפסת רגע נהדר של מוזיקה חיה כשצלמים אחרים שואלים אם התמונה שלך "מורכבת". נקודת מפתח אחת שכדאי לזכור: אתה לא הולך לקבל כל זריקה. תמשיך הלאה. יהיו עוד הזדמנויות רבות בתנאי שאתה מוכן להן. כמו כן, לגבי רגעים: "שימפנזה" ככל שתצטרך, במיוחד בשלב מוקדם. זה שנוי במחלוקת, ובדיוק למה כללתי את זה כאן. במיוחד בתור מתחיל, אתה צריך לראות ולהבין איזה סוג של תמונות אתה מקבל ברגע זה. מהגדרות המצלמה שלך ועד לרגעים שאתה מצלם, אתה צריך לדעת אם אתה במגרש הכדורים.
שימו לב להגדרות ספציפיות שעובדות.
או שקיבלת בהצלחה רגע מסוים (נגיד צילום סולו גיטרה טוב) כדי שתוכל לעבור לצילומים אחרים. שימפינג מלמד אותך את זה כי אתה מקבל משוב מיידי על מה שאתה עושה. זה יתרון של צילום דיגיטלי. אתה תשתפר ככל שהזמן יעבור, ותצטרך לעשות זאת פחות ופחות. לבסוף, למד סרטונים של הופעות אמן או מארח ב-YouTube לפני הצילום בשידור חי. זה עוזר לך לקבל תחושה של איך הם זזים, ולהבין טוב יותר את הדינמיקה של הבמה, הדפוסים והזרימה שלהם. אתה רוצה לדעת מתי הסולן קופץ מעל התוף כדי שתוכל לתפוס את הזריקה הזו באוויר!
7. לאחר תהליך להפיק את המרב מהצילומים שלך
התחייבו לבזבז זמן רב בעיבוד שלאחר הרגעים הטובים והבלתי נשכחים שלכם כדי לגרום להם לבלוט מהמתחרים. זה דורש מיומנות ומשמעת.
מְיוּמָנוּת
דע כיצד להשתמש בתוכנות שבחרת היטב. ללא קשר לאיזו תוכנה [1] תבחר, השקיעו זמן בלימוד מה התוכנית שלכם יכולה לעשות ומה לא. הקדישו זמן לצפייה בהדרכות וידאו (אך לא יותר מדי).

משמעת
שליטה בפוסט-עיבוד דורשת סבלנות, שדורשת משמעת. עבדו על התמונות שלכם במשך זמן מה, ואז הסתלקו. תחזור אליהם בעיניים רעננות. אל תעבדו תמונות כשאתם עייפים אם אתם יכולים לעזור. אתה תקצר פינות ותפיק עבודה בינונית.
סיכום
צילום הופעות חיות נהדרות פופולרי מאוד בקרב אנשים בכל ז'אנר המוזיקה. חמוש בציוד מצלמה מתאים, וכמה אפשרויות מקומיות לצילום, אתה תהיה בדרך לפתח קורות חיים מוצקים כצלם קונצרטים. הדרך היחידה להצליח בנישת הצילום המאתגרת הזו היא לעשות את זה…הרבה. מאמרים או מדריכי וידאו לבדם אינם יכולים להחליף את היציאה לשם ותקיפתם בעצמכם. אתה צריך הרבה ניסיון בצילומי תוכניות, ולעשות את הטעויות שכולנו עושים כדי להשתפר. ואתה תשתפר עם הזמן. צילום קונצרטים יכול להיות מתגמל להפליא ברגע שאתה מתחיל לראות את התוצאות של העבודה הקשה שלך. בהצלחה!
קרא גם על תוכנות עריכת כאן.