טיפים לצילום למתחילים בשנת 2023

מאמר זה מכיל כמה מעצות הצילום הטובות ביותר למתחילים. טיפים לצילום בגודל ביס אלה קלים להבנה, ומכסים הכל מטכניקת מצלמה למתחילים ועד ליצירתיות וקומפוזיציה. אם אתה לומד צילום, אלה אמורים להיות מועילים במיוחד עבורך לאורך הדרך.

1. עבוד עם ההרכב שלך

כדי לצלם תמונות מרתקות, אתה צריך להיות מעורב במה שאתה עושה. אל תטוס על ידי טייס אוטומטי. במקום זאת, השקיעו מחשבה בקומפוזיציה שלכם ונסו להפוך את התמונות שלכם לטובות ככל האפשר. זה מתחיל עם הכרת היסודות של איך להלחין תמונות טובות. אל תנתק חלקים חשובים של הנושא שלך עם קצה המסגרת שלך.

שמור על האופקים שלך ברמה, ונסה לבטל כל הסחות דעת בתמונה שלך על ידי התאמת הקומפוזיציה שלך. בדוק אם לתמונה שלך יש תחושה של איזון ופשטות. אם התמונה לא נראית טוב בניסיון הראשון שלך, המשיכו להתנסות עד שתצליחו. כל כך קל ללחוץ על התריס כשמשהו נראה טוב ואז לעצור, אבל אם תחשבו על כמה קומפוזיציות אלטרנטיביות, רוב הסיכויים שאחת מהן תהיה טובה יותר מהראשונה.

עבוד עם ההרכב שלך

2. השתמש במצלמה שכבר יש לך

ציוד המצלמה לא כל כך חשוב. יש היום בשוק אינספור מצלמות, עדשות ואביזרים נוספים. אנחנו מבלים זמן רב בסקירה שלהם ב- Photography Life, ונכון שחלקם טובים יותר מאחרים (או מתאימים יותר לתפקיד נתון). אבל ברגע שבדקת מספיק מהם, הטייק אווי האמיתי הוא שכמעט הכל היום מצוין. ההבדלים הם כמעט תמיד מינוריים, במיוחד במחיר נתון.

אז, השתמש במצלמה שכבר יש לך, ואל תסתכל אחורה. כמעט מכל בחינה, המצלמות חסרות המראה ברמת הכניסה של היום טובות יותר ממצלמות ה-SLR הקולנועיות המובילות או אפילו ממצלמות ה-DSLR שלפני עשר שנים. עם זאת, איכשהו הצליחו צלמי הסרטים לצלם תמונות יפות ואייקוניות שעדיין נראות נהדר היום. חשובים הרבה יותר הם הכישורים היצירתיים והידע שלך בהגדרות המצלמה. מקד את המאמץ שלך לאלו, לא באיסוף ציוד מצלמה.

3. למד אילו הגדרות חשובות

יש הרבה הגדרות מצלמה, ודרוש קצת תרגול כדי להתאים אותן, במיוחד כמתחילים. גם צלמים מתקדמים לא תמיד יעשו הכל בצורה מושלמת. אבל כדאי ללמוד כיצד להגדיר את המצלמה שלך כראוי, ואילו הגדרות המצלמה חשובות ביותר, כך שיש לך את הסיכוי הטוב ביותר לצלם את התמונות שאתה רוצה.

ראשית, נסה להתאמן עם מצבי מצלמה שאינם אוטומטי מלא. לא תלמד כלום אם המצלמה שלך מקבלת את כל ההחלטות בשבילך. זה עשוי להיות מבלבל בהתחלה, אבל אני מקווה שהמאמרים שלנו על צמצם, מהירות תריס ו-ISO יתנו לך התחלה טובה. אלו שלושת ההגדרות החשובות ביותר בכל הצילום.

מלבד צמצם, מהירות תריס ו-ISO, למד כיצד להתמקד נכון על ידי תרגול עם מצבי הפוקוס האוטומטי השונים. סביר להניח שתעדיפו פוקוס אוטומטי של סרוו בודד (הידוע גם בשם One-Shot AF) עבור נושאים נייחים, ומיקוד אוטומטי של סרוו רציף (הידוע גם כ-AI Servo) עבור נושאים נעים. אל תשתמש בפוקוס ידני אלא אם כן הוא כה כהה עד שהפוקוס האוטומטי אינו פועל.

לבסוף, צלם ב-Raw אם אתה רוצה לערוך את התמונות שלך, או חושב שיש סיכוי שתערוך אותן בעתיד. קובצי JPEG [1] נראים טוב במצלמה, אבל לקבצים יש הרבה פחות קו רוחב לעיבוד שלאחר. (אם אינך בטוח, צלם RAW+JPEG, ושמור את ה-RAWs למועד מאוחר יותר, לכל מקרה).

4. אל תחשוף יתר על המידה דגשים

כאשר אתה בוחר את הגדרות המצלמה שלך, חשוב להימנע מחשיפת יתר של הדגשות בתמונה. הסיבה? זה פשוט בלתי אפשרי לשחזר כל פרט מאזורים לבנים של תמונה. זה די קל לשמור על נקודות השיא שלך ללא פגע. אבל זה המקום שבו מהירות תריס, צמצם ו-ISO כל כך חשובים. אלו הן הגדרות המצלמה היחידות שמשפיעות ישירות על בהירות התמונה (כמובן בהתעלמות מהגדרות פלאש).

אפילו פיצוי חשיפה – הגדרה חשובה בעצמה – רק אומר למצלמה שלך לשנות אחד או יותר משלושת המשתנים הללו. כשאתה מצלם, צפה במסך המצלמה כדי לראות אם יש חשיפת יתר. אם יש, הדבר הראשון שעליך לעשות הוא להוריד את ה-ISO שלך לערך הבסיסי שלו (בדרך כלל ISO 100). אם זה כבר שם, השתמש במהירות תריס מהירה יותר. זה יטפל בבעיה. לגבי צמצם, תוודא שהוא לא מוגדר לערך מטורף (f/32, f/45 וכו') ותהיה טוב.

5. שימו לב לאור

כנראה החלק החשוב ביותר בצילום הוא האור. אם אתה מצלם עם אור טוב, עשית צעד ענק לקראת קבלת תמונה טובה. אבל מה נחשב לאור טוב? לא הכל קשור לשקיעות. לעתים קרובות, המטרה כאן היא לאזן את עוצמת האור בין הנושא שלך לרקע. גם אם אתה מצלם שקיעה מדהימה, התמונה עלולה להיהרס על ידי חזית כהה לחלוטין ומצולפת בצללית. הדרך הקלה ביותר לפתור זאת היא לשים לב לכיוון ורכות האור.

שימו לב לאור

אם האור חזק מדי, אתה עלול לקבל צללים רעים על פני הנושא שלך, מה שמהווה בעיה במיוחד עבור צילום פורטרט. אם האור מגיע מזווית לא מחמיאה, ראה מה אתה יכול לעשות כדי להזיז את מקור האור (בסטודיו) או להזיז את הנושא (בחוץ) – או המתן עד שהאור יהיה טוב יותר (צילום נוף). כמו כן, אם אתה מצלם תמונות בכף יד, וודא שיש מספיק אור. אם לא, השתמש במבזק או זז למקום בו הוא בהיר יותר. הדרך הקלה ביותר לקבל תמונות תפלות וחסרות צבע היא לצלם בסביבות ללא מספיק אור.

6. קח את הזמן שלך

קל לעשות טעויות בצילום אם אתה לא זהיר. הדרך הטובה ביותר לעקוף את זה היא להאט את הקצב ולקחת את הזמן שלך בכל עת שאפשר, במיוחד כשאתה מתחיל ללמוד צילום. ראשית, בדוק שוב את הגדרות המצלמה שלך. אם אתה מצלם פורטרטים חיצוניים ביום שמש, אבל אתה משתמש בהגדרות של אמש לצילום שביל החלב, משהו נורא לא בסדר. האט את הקצב והקדיש את הזמן כדי לעשות את זה נכון.

לאחר מכן, שמור על אותה חשיבה עבור כל החלטה חשובה אחרת. האם ההרכב שלך טוב ככל האפשר? עשית פוקוס אוטומטי במקום הנכון? עשיתם הכל כדי לשפר את תנאי התאורה? ואל תקשיבו לאנשים שאומרים לכם להימנע מביקורת תמונות בשטח. בטח, זה רעיון רע לסקור תמונות כשמשהו מדהים קורה מולך, אבל כמעט תמיד תהיה לך זמן השבתה בין התמונות. גלה את הבעיות בתמונה בשטח – לא בחזרה למחשב שלך.

7. הזיזו את הרגליים

קל להיתקע במקום אחד בזמן שאתה מצלם. אל תיפול בפח הזה. במקום זאת, הזיזו את כפות הרגליים (או החצובה) ככל האפשר. לטפס על דברים, לשנות את גובה המצלמה, ללכת קדימה ואחורה, לעשות כל מה שאתה צריך לעשות – אבל להמשיך לנוע. אם אתה מצלם תריסר תמונות מאותו גובה, פונה לאותו כיוון, מבלי להזיז את הרגליים או החצובה בכלל, נחשו מה? הם לא יהיו מאוד שונים. אם כל תיק העבודות שלך נלקח מאותו גובה וללא כל ניסוי, אתה מפסיד כמה תמונות נהדרות.

לנוע היא הדרך היחידה לשנות את הגדלים והמיקומים היחסיים של האובייקטים בתמונה שלך. לא אוהבים שהנושא שלכם גדול מדי והנוף ברקע קטן מדי? לעמוד מאחור ולהתקרב. רוצה לתקן סלע שנראה מסיח את הדעת? זז עד שהוא יצא מההרכב שלך, או קטן מכדי להוות מטרד. לצילום חיות בר, שימו לב מאוד לזווית ולגובה הצילום. בעלי חיים בדרך כלל נראים טוב יותר כשאתם בגובה העיניים איתם, וזה גם נוטה לתת רקעים רחוקים יותר, מה שמעניק יותר בידוד נושא.

8. דע מתי להשתמש בחצובה

מתי כדאי להשתמש בחצובה? אם הנושא שלך נייח, כמעט תמיד. זה אומר שלצלמי נוף, צלמי אדריכלות וצלמי טבע דומם מוטב שיהיה להם תירוץ טוב אם הם לא משתמשים בחצובה.

חצובה

צילום מאקרו הוא מקרה נוסף שבו חצובות חיוניות. בהגדלות גבוהות, אפילו ייצוב התמונה המצוין בגוף (IBIS) של המצלמות של היום לא יכול לפצות על האור הנמוך מאוד ועל מהירויות התריס הארוכות הנדרשות לעבודת מאקרו מעולה באמת. גם אם אתה משתמש בפלאש, קשה מאוד להשיג את מישור המיקוד הנכון. הפתרון היחיד הוא חצובה.

9. שימו לב לקצוות של ההרכב שלכם

בתור התחלה, ודא שלנושא שלך יש מספיק מקום לנשימה כך שהוא לא יתחבר לקצה התמונה. ובוודאי אל תנתק אלמנט חשוב, כמו ראש ההר, אלא אם יש לך סיבה טובה מאוד. באותם קווים, כל הסחות דעת בתמונה שלך ימשכו יותר תשומת לב אם הן קרובות לקצה, מכיוון שהן גוררות את תשומת הלב של הצופה רחוק יותר מהנושא הראשי של התמונה. אם תחשוב רק על הנושא הראשי ולא תשים לב לשאר הפריים, אתה עלול להסתיים בקומפוזיציה מרושלת.

10. דע מתי להשתמש בפלאש

הבזקים לא מיועדים רק לסביבות חשוכות. קבל פלאש חיצוני, הטה אותו לתקרה, והשתמש בעדשה ארוכה יחסית (50 מ"מ או יותר). כל מי שאתה מכיר יתפלא מאיכות תמונות האירוע שלך. זו הדרך הקלה ביותר להשיג תוצאות טובות מבלי לדעת מה אתה עושה. אבל פלאשים שימושיים גם בחוץ, אפילו באמצע היום. אם שמעתם פעם על "מילוי פלאש", זו הסיבה שזה כל כך חשוב. אתה יכול למלא צללים מכוערים על הנושא שלך רק על ידי שימוש בפלאש עדין – ורוב האנשים שמסתכלים על התמונה אפילו לא יוכלו לדעת.

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן