מדריך שלם לצילום בשחור לבן

אמנות הצילום בשחור-לבן קשה באופן מפתיע לשליטה. אתה לא יכול פשוט להטביע מסנן "נואר" על התמונות שלך ולקרוא לזה יום! במאמר זה נציג את הצילום בשחור-לבן, המכונה גם צילום מונוכרומטי, ונסביר כיצד לצלם תמונות שחור-לבן טובות יותר – כולל כיצד להמיר תמונות שחור-לבן כראוי בתוכנות כמו Lightroom ופוטושופ.

1. מה זה צילום בשחור לבן?

צילום בשחור-לבן הוא אומנות השימוש בגוונים שונים של אפור, החל מלבן ועד כהה, כדי ליצור תמונות מושכות. לז'אנר הזה יש היסטוריה ארוכה מאוד – כל עוד הצילום עצמו. עד שהצלמים תפסו את התמונה הצבעונית הקבועה הראשונה ב-1861, תמונות מונוכרום היו קיימות כבר 35 שנה.

מה זה צילום בשחור לבן

ובכל זאת, למרות שצבע הוא הילד החדש בבלוק, הוא לא החליף את אמנות השחור והלבן. צבע יכול להיות הסחת דעת; זה יכול להיות משעמם וחסר חיים. אחת המשימות של צלמים היא לפשט תמונה, לזקק סצנה עד למהותה. לפעמים, המהות הזו חסרת צבע. כמובן, בעולם של היום, הרוב המכריע של הצילומים נלקחים בצבע. אולי זה אומר שאיבדנו קצת מהיופי והדמיון של צילום בשחור לבן. אני מקווה שהטכניקות במאמר זה יעזרו לך להחזיר אותו.

2. הדרך הנכונה לעשות צילום בשחור לבן

תמונה טובה בשחור לבן היא גם רק תמונה טובה, נקודה. לא תוכל להציל תמונה הרת אסון על ידי הטחת מסנן "נואר" עליה, למרות שזה דבר פופולרי לנסות. ישנם שבעה אלמנטים חיוניים של צילומי שחור ולבן מהשורה הראשונה, אותם תראה בקרוב. עם זאת, ראשית, הדבר החשוב ביותר שיש לזכור: צריך שתהיה לך סיבה לצלם בשחור-לבן.

לא כל נושא עובד טוב בשחור לבן. אז, תמיד תשאל את עצמך: למה אתה מבטל צבע מתמונה מסוימת? מה כל כך חשוב לצלם את הנושא שלך ככה? תמונות בשחור-לבן יכולות להיראות נהדר, אבל הן לא תמיד. אתה צריך לדעת מבעוד מועד למה אתה מצלם בשחור לבן ולא בצבע. אם אתה לא יכול לאתר סיבה טובה, אולי התמונה שלך לא נועדה להיות מונוכרומטית.

אולי תרצה לקרוא את המדריך שלנו בנושא טיפים לצילום למתחילים בשנת כאן.

3. שחור ולבן מול מונוכרום

אולי שמתם לב שיש שני מונחים נפוצים המתייחסים לאותו דבר: שחור ולבן (שחור-לבן) ומונוכרום. עם זאת, למרות שאתה עשוי לראות מילים אלו משמשות לסירוגין, הן אינן זהות! משמעות המילה מונוכרום היא "בעל צבע אחד". לכן, לתמונות מונוכרום יכול להיות גוון צבעוני, בהנחה שזה רק צבע אחד. תסתכל על התמונה למטה. יש לו גוון חום כדי לשפר את האופי, אבל כל שאר הצבעים הוסרו. למרות שזה נחשב כמונוכרום, זה לא שחור ולבן. לתמונות שחור-לבן אמיתיות אין צבע כלל. הם לגמרי שחורים, אפורים ולבנים.

4. ציוד מצלמה

באופן כללי, כשאתה מצלם בשחור לבן, אתה צריך פשוט להמשיך להשתמש במצלמה שכבר יש לך; זה יעבוד באותה מידה עבור תמונות מונוכרומטיות כמו בצבע. אבל עדיין יש כמה שיקולים של ציוד מצלמה שחשובים לצילום בשחור לבן, עליהם נעסוק בהמשך.

4.1. מצלמות

ראשית, חשוב להזכיר שיש כמה מצלמות שמצלמות תמונות מונוכרום בלבד. הם נוטים להיות מאוד יוקרתיים ויקרים, כמו Leica M Monochrome, שנמכר ב-8000 דולר. למרות שמדי פעם תמצא אנשים שמשנים מצלמות רגילות לצלם רק בשחור-לבן, התהליך הזה יקר וקשה לביצוע, ולכן לא נפוץ לראות אותו.

צִיוּד

למה שמישהו יתאמץ כל כך בשביל מצלמה שמצלמת רק שחור-לבן? ובכן, רוב האנשים לא. אבל מצלמות מונוכרום בלבד אכן מציעות תמונות שחור-לבן חדות ונקיות יותר ממה שניתן לקבל ממצלמה צבעונית, כך שזה לא כאילו יש אפס יתרונות. עם זאת, עבור רוב האנשים, המעשיות של מצלמה צבעונית רגילה הופכת אותה לבחירה המתבקשת. קרא את המדריך שלנו על כיצד לבחור מצלמה בשנת למידע מפורט.

4.2. צילום בשחור לבן לעומת צילום בצבע והמרה

לרוב המצלמות יש מצב שחור-לבן, מה שמעלה שאלה מעניינת: האם עדיף לצלם תמונות בצבע ולהמיר אותן בעיבוד שלאחר, או ללכת על מצב מונוכרום מההתחלה? התשובה הפשוטה היא שתמיד כדאי לצלם תמונות בצבע קודם, ולהמיר לשחור-לבן מאוחר יותר בפוסט-פרודקשן, רק בגלל שאין עונש אמיתי על כך. ואם אי פעם תשנה את דעתך ותרצה את גרסת הצבע במקום זאת, תמיד תהיה לך אפשרות לחזור אחורה.

4.3. JPEG לעומת RAW

אם לא שמעתם על הדיון RAW לעומת JPEG, סקירה כללית בסיסית היא שלקובצי RAW יש יותר מידע ואיכות תמונה, בעוד ש-JPEG הם קבצים קטנים יותר עם פחות נתונים. מסיבות ברורות, אם כן, צלמים המחפשים תמונות באיכות גבוהה נוטים לצלם RAW.

אז אם אתה מצלם RAW, אתה יכול להפעיל "מונוכרום" במצלמה שלך ולהתחיל לצלם. התמונות יופיעו בשחור-לבן על מסך ה-LCD של המצלמה, אך כאשר תפתחו אותן בתוכנת עיבוד לאחר מכן, הן יתהפכו לצבע! קובץ ה-RAW [1] אינו זורק אף אחד מהנתונים הללו.

4.4. מסננים

כשאתה לומד על ציוד מצלמה לצילום בשחור לבן, אתה עלול להיתקל במידע על מסננים. עם סרט בשחור לבן – או אם אתה מצלם עם מצלמה דיגיטלית מונוכרום בלבד – חשוב להשתמש בפילטרים בקדמת העדשה כדי לשנות את הניגודיות והגוונים בתמונות שלך.

5. שבעת האלמנטים של התמונות הטובות ביותר בשחור לבן

כאשר אתה מצלם שחור ולבן, אתה צריך "למשוך אנסל אדמס" ולהעביר את המהות של הנושא שלך – כולל הצבעים שלו ומאפיינים אחרים – דרך גוונים של אור וחושך בלבד. התמונות הטובות ביותר בשחור לבן משיגות זאת על ידי שכלול שבעת האלמנטים למטה.

5.1. צֵל

אחד הדברים הראשונים שיש לזכור בעת צילום שחור ולבן הוא שלצללים יש השפעה גדולה. הטיפול שלך בצללים בצילום בשחור לבן משפיע על כל היבט אחר של מראה התמונה. האם הצלליות שחורות ללא כל פרטים? זה מעיד על תחושה של עוצמה וריקנות. או, מצד שני, אם הצללים שלך עדינים ומפורטים, זה עשוי ליצור תמונה מורכבת יותר בסך הכל.

5.2. בניגוד

אנשים רבים חושבים שניגודיות היא רק ההבדל בין החלקים הבהירים והכהים ביותר בתצלום. ניגוד כולל מרכיב של קרבה. ההבדל בבהירות בין שני עצמים מוגזם כאשר הם מופיעים זה לצד זה.

5.3. גוונים (כהה ובהיר)

לא כל הצלמים משתמשים במילה "טון" באותו אופן. כאן, אתה יכול להבין את הבהירות, הכהות וגווני האפור הבסיסיים המופיעים בתמונה. גוונים הם אבן הפינה של כל תמונה בשחור-לבן. אם אי פעם שמעתם את הביטוי "מפתח גבוה" או "מפתח נמוך" בצילום, סביר להניח שראיתם דוגמאות של צלילים שנלקחו עד הקצה.

5.4. צורות

כל תמונה היא אוסף של צורות, פשוטות או מורכבות. כאשר אתה מסיר צבע מארגז הכלים שלך, צורות הופכות חשובות עוד יותר כחלק מהסיפור שאתה מספר. אנשים נמשכים לצורות באופן אוטומטי. אם אין צבע לאובייקט, הדרך היחידה שאנו מזהים אותו היא לפי צורתו. תארו לעצמכם תמונה מונוכרומטית של מנורה, בצללית. הגוונים היחידים בתמונה יכולים להיות לבן ושחור. אין צללים או מרקם שיצביעו על מה שהצילום מציג. אבל האם יש ספק שאתה מסתכל על מנורה?

צורות

צורות עוגנים ומפשטים צילום. כמה תצפיות מפורסמות מצולמים על ידי אלפי אנשים מדי שנה פשוט בגלל שהם מכילים הר או נהר עם צורה נעימה.

5.5. מרקם

בעוד שצורות יוצרות את "התמונה הגדולה" של תמונה, המרקם ממלא את השאר. וכמו כל מרכיבי הצילום בשחור-לבן שסיקרנו עד כה, למרקמים שאתה מצלם יש את הכוח להשפיע על מצב הרוח והרגשות של התמונה.

מחלוקי נחל חלקים לדשא גס, ואלומיניום חלק ועד חלודה עמומה, המרקם הוא הבסיס לאישיות התמונה. זה מאוד מסובך לצלם תמונות קשות של זרם עדין, למשל, בעיקר בגלל המרקם הרך של המים.

5.6. הרכב

לתמונות הטובות ביותר יש תחושה בסיסית של מטרה – רמז לכך שהצלם תפס את הסצנה בכוונה בצורה מסוימת זו ולא אחרת. לתמונה יש מבנה וסדר. זה לא רק תמונת מצב. במילים אחרות, יש לו הרכב חזק.

5.7. רֶגֶשׁ

ברמה מסוימת, הרגש הוא החלק הכי חשוב בצילום – מה שהופך אותו לדרך המושלמת לסיים את הרשימה הזו. כל המרכיבים שדנו בהם עד כה חשובים בעיקר משום שהם כלי רגש; הם עוזרים לך להדגיש את מצב הרוח והמסר של התמונות שלך בשחור-לבן.

סיכום

צילום בשחור לבן הוא קשה בצורה מטעה. למרות שאין לך כל כך הרבה משתנים ללהטט כשאתה מסיר צבע, אתה יוצר במקום אתגר חדש: צילום תמונות עוצמתיות ללא כלי חשוב שעומד לרשותך! אם אתה מצלם תמונות רגילות בצבע, ייתכן שתוכל להסתמך על עננים חיים בשקיעה כדי לצלם תמונה בולטת. לחלופין, עבור צילום פורטרט, אתה יכול להפוך את הנושא שלך למציאותי יותר על ידי הצגת צבע העיניים, השיער והעור שלהם בתחושה גדולה יותר של ריאליזם.

כל זה לא אפשרי בצילום בשחור לבן. במקום זאת, עליך לעבוד עם אור, צל ומרכיבי הקומפוזיציה כדי לספר סיפור וללכוד את הרגשות שיש לך בראש. למרות שזה דורש תרגול, זה שווה את המאמץ. חלק מהמסרים פשוט נועדו להיות מועברים.

אולי תרצה לקרוא את המדריך שלנו על "צלם פורטרט" כאן.

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן