צלמים רבים היום רוצים לדעת איך לצלם תמונות מאקרו, הודות למספר הולך וגדל של תמונות יפות ברשת של צמחים קטנים, בעלי חיים וחרקים. צילום מאקרו הוא לא תמיד קל, במיוחד למתחילים, אבל זה אחד הז'אנרים המתגמלים ביותר של צילום שאתה יכול לעשות. עם הכישורים הנכונים, תוכל לצלם תמונות מדהימות אפילו בחצר האחורית שלך. כדי ללמוד צילום מאקרו מתחילתו ועד סופו, כדאי להתחיל בקריאת הטיפים והטכניקות במדריך זה. תדעו בדיוק איך ליישם את ההמלצות הללו ולצלם לעצמכם צילומי מאקרו מרהיבים.
מה זה צילום מאקרו?
צילום מאקרו הוא צילום תקריב של נושאים קטנים, כולל דברים כמו חרקים ופרחים. אתה יכול לצלם תמונות מאקרו בסטודיו או בסביבה חיצונית כל עוד אתה מגדיל את הנושא שלך במידה מספקת.

היכרות עם צילום מאקרו למתחילים
איך מצלמים תמונות מאקרו? להלן השלבים החשובים ביותר:
- להבין את הטרמינולוגיה של צילום מאקרו.
- בחר את ציוד המצלמה והעדשות הנכונים.
- קבל מספיק עומק שדה.
- בחר הגדרות מצלמה ופלאש עבור תמונה מוארת היטב.
- התמקד בחלק החשוב ביותר של הנושא שלך.
- למד את ההתנהגויות הנפוצות של חרקים שונים.
- חבר וצלם תמונה שלך.
חלק מאלה קשים יותר לביצוע ממה שאתה עשוי לחשוב, כגון קבלת מספיק עומק שדה והתמקדות בחלק החשוב ביותר של הנושא שלך. עם זאת, הטיפים בשאר המדריך לצילום מאקרו זה יתנו לך מושג טוב על היכן להתחיל, ואתה אמור להיות מסוגל לשלוט בהכל עם קצת תרגול.
אולי תרצה גם לקרוא על צילום לוד כאן.
מהי הגדלה?
בצילום מאקרו, חשוב לדעת כמה גדול או קטן הנושא שלך מופיע על חיישן המצלמה שלך. השוואת מספר זה מול גודל הנושא שלך בעולם האמיתי נותן לך ערך המכונה ההגדלה שלך.
אם היחס הזה הוא פשוט אחד לאחד, אומרים שהנושא שלך נמצא בהגדלה "בגודל טבעי". לדוגמה, אם אתה מצלם משהו שאורכו סנטימטר אחד, והוא מוקרן בדיוק סנטימטר אחד על חיישן המצלמה שלך, הוא בגודל טבעי (ללא קשר לגודל חיישן המצלמה שלך).
חיישנים אופייניים במצלמות DSLR ומצלמות ללא מראה נעים בין כ-17 מילימטרים ל-36 מילימטרים לרוחב. אז, נושא 1 ס"מ הוא די גדול בהשוואה, תופס חלק ניכר מהתמונה שלך. אם בסופו של דבר תעשה הדפסה גדולה, החפץ הקטן הזה ייראה ענק – פוטנציאלי בגודל שלט חוצות!
כדי להקל על ההבנה וההשוואה של דברים, צלמי מאקרו משתמשים ביחס בפועל ולא תמיד אומרים "גודל טבעי" או "חצי גודל טבעי". באופן ספציפי, גודל החיים הוא הגדלה של 1:1. גודל מחצית החיים הוא הגדלה של 1:2. ברגע שאתה מגיע לעשירית מגודל החיים, אפשר לטעון שאתה כבר לא עושה צילום תקריב או מאקרו.
עדשות מאקרו טובות מאפשרות לך לצלם בהגדלה של 1:1, וכמה אפשרויות מיוחדות עושות אפילו יותר מזה. (לקאנון יש עדשת צילום מאקרו שמגיעה עד להגדלה של 5:1, או פי 5, וזה מטורף!) עם זאת, עדשות אחרות בשוק הנקראות "מאקרו" עשויות להגיע רק להגדלה של 1:2 או אפילו פחות.
כמו זה, אולי תרצה לקרוא כאן על איך להפוך לצלם חיות.
מהו מרחק עבודה?
מרחק העבודה קל: זהו המרחק בין חזית העדשה שלך לבין הנושא הקרוב ביותר שלך. אם מרחק העבודה שלך קטן מדי, אתה עלול להפחיד את הנושא שלך או לחסום את האור פשוט בגלל שאתה קרוב מדי. באופן אידיאלי, תרצה מרחק עבודה של שישה אינץ' (15 סנטימטר), כאשר התרחיש הטוב ביותר הוא פי שניים או יותר.

מרחק העבודה של עדשה הוא הקטן ביותר בהגדלה של 1:1, מכיוון שאתה כמובן חייב להיות קרוב ככל האפשר לנושא שלך כדי לצלם תמונות קיצוניות כאלה. כמו כן, לעדשות בעלות אורך מוקד ארוך יותר יש מרחק עבודה רב יותר מאשר לעדשות בעלות אורך מוקד מתון יותר. לדוגמה, ה-Nikon 200mm f/4 וה-Canon 180mm f/3.5 הן שתי דוגמאות לעדשות צילום מאקרו עם מרחקי עבודה גדולים. לשם השוואה, לעדשת המאקרו של Nikon 60mm f/2.8 יש הרבה פחות מרחק עבודה.
תמיד עדיף לחפש עדשה עם מרחק העבודה הגדול ביותר האפשרי כך שפחות סביר שתפחיד את הנושא שלך או תטיל עליו צל. עם זאת, עדשות מאקרו עם אורך מוקד ארוך יותר כמו 180 מ"מ או 200 מ"מ הן בדרך כלל יקרות יותר. אם אתה רוצה לאזן בין מחיר ומרחק עבודה, שקול עדשה בטווח של 100 מ"מ עד 150 מ"מ.